Megnyílt a Sirha nemzetközi gasztró szakkiállítás Budapesten

Megnyílt a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás kedden a Hungexpón.

A Sirha szakkiállítás ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének, valamint a közétkeztetési szakácsversenynek.

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy a szállodákat, éttermeket és kávéházakat tömörítő iparág, a HoReCa, a válság idején nem a sebeit nyalogatta, hanem fejlesztett, és túlszárnyalta a várakozásokat.

“A Sirha élelmiszeripari szakkiállításon 16 ország háromszáz kiállítója március 24-ig három pavilonban minegy 30 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit, szolgáltatásait, fejlesztéseit. A Sirha Budapest mára egyértelműen a régió legnagyobb szakkiállítása lett”

– hangsúlyozta Ganczer Gábor.

Hozzáfűzte, hogy a pandémia alatt a Hungexpón hatalmas fejlesztések valósultak meg, a mostani a teljesen megújult Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ egyik első nemzetközi megmérettetése.

A Sirha eseményeiből kiemelte a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjét, amelyet 2016 után másodszor rendeznek a magyar fővárosban;

a Sirha Desszert Versenyt, a Közétkeztetési Versenyt, a cukrász- és pékbemutatókat, szakmai konferenciákat, valamint az idén először megszervezett, száz nemzetközi borszakértő és hetven hazai borász részvételével zajló Hungarian Wine Summit-ot.

A szerdán és csütörtökön eldől, kik lesznek Európa legjobbjai a világ legrangosabb szakácsversenyén. Tíz csapat fog bekerülni a Lyon-i világdöntőbena, amit 2023 januárjában rendeznek meg Franciaországban. A magyar csapat kiegészült Széll Tamással mint coach-csal, valamint Szulló Szabinával, mint presidenttel, de a felkészülésben részt vett Molnár Bence is, akit az előző versenyszezonban Veres István commis-jaként ismertünk meg.

Dalnoki Bence, a magyar Bocuse csapat versenyzője így beszélt a csapatról és a felkészülésről:

„Nagyon szeretem a magyar ételeket, a magyar ízeket, és nekem is az a küldetésem, hogy magyar ízekkel törjek be Európa élvonalába. Eddigi pályám nagy része Szulló Szabina és Széll Tamás csapatában telt. Patrikkal, a commis-nkkal is van közös múltunk, korábban dolgoztunk együtt a Stand Étteremben is. Mindenképpen magabiztosabbá teszi a felkészülésünket, hogy mindnyájan szinte fél szavakból is értjük egymást, nagyon hasonlóan gondolkozunk és nagyon egy a célunk. Most, hogy ráfordultunk a márciusra, heti hat napot a felkészülésre fordítunk. Vannak napok, amelyeket az előkészítéssel töltünk, és vannak napok, amelyeken időre készítjük el a versenyételeket.”

A megnyitón köszöntőt mondott Florent Suplisson, a Gl Evans gasztronómiai rendezvények igazgatója is.

Fermentálás
Read alsoŐseink így tartósítottak, most a reneszánszát éli: mi az a fermentálás pontosan?

Forrás: