• Ukrajna
  • Egyesült Államok
  • Oroszország
  • történelem
  • Daily News Hungary
hm-logohm-logohm-logohm-logo
  • Külföld
  • Belföld
  • Trend
  • MIX
  • Kult+Múlt
  • Utazás
✕
Rendkívüli hírek
Helló Magyar Helló Magyar · 2022.03.22.
· Trend

Megnyílt a Sirha nemzetközi gasztró szakkiállítás Budapesten

sirha hungexpo

Photo: MTI

Megnyílt a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás kedden a Hungexpón.

A Sirha szakkiállítás ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének, valamint a közétkeztetési szakácsversenynek.

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy a szállodákat, éttermeket és kávéházakat tömörítő iparág, a HoReCa, a válság idején nem a sebeit nyalogatta, hanem fejlesztett, és túlszárnyalta a várakozásokat.

“A Sirha élelmiszeripari szakkiállításon 16 ország háromszáz kiállítója március 24-ig három pavilonban minegy 30 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit, szolgáltatásait, fejlesztéseit. A Sirha Budapest mára egyértelműen a régió legnagyobb szakkiállítása lett”

– hangsúlyozta Ganczer Gábor.

Hozzáfűzte, hogy a pandémia alatt a Hungexpón hatalmas fejlesztések valósultak meg, a mostani a teljesen megújult Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ egyik első nemzetközi megmérettetése.

A Sirha eseményeiből kiemelte a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjét, amelyet 2016 után másodszor rendeznek a magyar fővárosban;

a Sirha Desszert Versenyt, a Közétkeztetési Versenyt, a cukrász- és pékbemutatókat, szakmai konferenciákat, valamint az idén először megszervezett, száz nemzetközi borszakértő és hetven hazai borász részvételével zajló Hungarian Wine Summit-ot.

A szerdán és csütörtökön eldől, kik lesznek Európa legjobbjai a világ legrangosabb szakácsversenyén. Tíz csapat fog bekerülni a Lyon-i világdöntőbena, amit 2023 januárjában rendeznek meg Franciaországban. A magyar csapat kiegészült Széll Tamással mint coach-csal, valamint Szulló Szabinával, mint presidenttel, de a felkészülésben részt vett Molnár Bence is, akit az előző versenyszezonban Veres István commis-jaként ismertünk meg.

Dalnoki Bence, a magyar Bocuse csapat versenyzője így beszélt a csapatról és a felkészülésről:

„Nagyon szeretem a magyar ételeket, a magyar ízeket, és nekem is az a küldetésem, hogy magyar ízekkel törjek be Európa élvonalába. Eddigi pályám nagy része Szulló Szabina és Széll Tamás csapatában telt. Patrikkal, a commis-nkkal is van közös múltunk, korábban dolgoztunk együtt a Stand Étteremben is. Mindenképpen magabiztosabbá teszi a felkészülésünket, hogy mindnyájan szinte fél szavakból is értjük egymást, nagyon hasonlóan gondolkozunk és nagyon egy a célunk. Most, hogy ráfordultunk a márciusra, heti hat napot a felkészülésre fordítunk. Vannak napok, amelyeket az előkészítéssel töltünk, és vannak napok, amelyeken időre készítjük el a versenyételeket.”

A megnyitón köszöntőt mondott Florent Suplisson, a Gl Evans gasztronómiai rendezvények igazgatója is.

Fermentálás
Érdemes elolvasniŐseink így tartósítottak, most a reneszánszát éli: mi az a fermentálás pontosan?
Ha szeretnéd segíteni a HellóMagyar munkatársainak munkáját és a független újságírást,
itt tudod támogatni az oldalunkat
Budapest gasztronómia programajánló
Megosztás

Érdemes elolvasni

  • Második világháborús gránátot találtak az Aggteleki Nemzeti Park barlangjában

  • Brutális hőség és jégeső: kánikulából csap át ítéletidőbe az ország

  • Több mint 50 év után újra jelet adott egy halottnak hitt műhold

  • A Szegedi Katicabogár: Magyarország első tanuló robotja, amely nemzetközi elismerést kapott

  • 56 Gidrán harcjárművel erősödött a Magyar Honvédség

  • Jóga az egységért – Magyarország látványos ünneppel csatlakozott a világhoz

Kapcsolódó cikkek

vámpírok Gödöllő reklámfilm
2025.06.22.

Félmilliárdos luxusautók és vámpírok: nemzetközi reklám készült Gödöllőn


Olvasson tovább
szenes fagyi, furcsa fagylalt ízek
2025.06.19.

Fokhagymás, sörös és aktív szenes: Ezek a legfurább ízű fagyik


Olvasson tovább
Balaton marásvonal veszélyes strand
2025.06.18.

A Balaton egy kevésbé ismert veszélye: a marásvonal


Olvasson tovább
este laptop nappali pihenő
2025.06.17.

Végre egy este magadnak? Íme, mit csinálhatsz


Olvasson tovább
rkk_336x280px

Érdemes elolvasni

stso

Adatkezelési tájékoztató

Süti (cookie) kezelése

Jogi közlemény

Szerzői Jogok

Hirdess velünk

Impresszum

© 2025 HelloMagyar. Minden jog fenntartva! | Szerver: levixdc.hu
Olvastad már?
Második világháborús gránátot találtak az Aggteleki Nemzeti Park barlangjában

Második világháborús gránátot találtak az Aggteleki Nemzeti Park barlangjában

Tovább olvasok
Brutális hőség és jégeső: kánikulából csap át ítéletidőbe az ország

Brutális hőség és jégeső: kánikulából csap át ítéletidőbe az ország

Tovább olvasok
Több mint 50 év után újra jelet adott egy halottnak hitt műhold

Több mint 50 év után újra jelet adott egy halottnak hitt műhold

Tovább olvasok
A Szegedi Katicabogár: Magyarország első tanuló robotja, amely nemzetközi elismerést kapott

A Szegedi Katicabogár: Magyarország első tanuló robotja, amely nemzetközi elismerést kapott

Tovább olvasok
56 Gidrán harcjárművel erősödött a Magyar Honvédség

56 Gidrán harcjárművel erősödött a Magyar Honvédség

Tovább olvasok
Jóga az egységért – Magyarország látványos ünneppel csatlakozott a világhoz

Jóga az egységért – Magyarország látványos ünneppel csatlakozott a világhoz

Tovább olvasok
Elképesztő felfedezés Tatabányán: az űrből azonosították az óriási, avar kori temetőt

Elképesztő felfedezés Tatabányán: az űrből azonosították az óriási, avar kori temetőt

Tovább olvasok
Bakteriális fertőzés veszélye miatt nem lehet fürödni egy balatoni strandon

Bakteriális fertőzés veszélye miatt nem lehet fürödni egy balatoni strandon

Tovább olvasok
Ritka, Srí Lanka-i zafírt rejtő középkori aranygyűrűt találtak egy szlovákiai várban

Ritka, Srí Lanka-i zafírt rejtő középkori aranygyűrűt találtak egy szlovákiai várban

Tovább olvasok
Aggasztóan alacsony a Balaton vízszintje: máris 1 méter alatt áll a magyar tenger

Aggasztóan alacsony a Balaton vízszintje: máris 1 méter alatt áll a magyar tenger

Tovább olvasok
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4